lørdag den 18. februar 2012

Fuglemammas omslagsbody eller Baby-body med lange ærmer

Body-på-Storm

Den lille flødekaramel vokser og vokser med lynets hast.

Han er en anelse kuldskær, så nu har han fået en dobbelt slå-om body med lange ærmer, og som I kan se, bekommer den ham vel.

Body-med-lange-ærmer

Muslingeskalsknapperne er købt hos søde Edith i Hønsestrik. De var ikke tiltænkt noget bestemt projekt, og de passer ikke fantastisk godt til denne body, men det var, hvad jeg havde nok af og i de to størrelser, der er brug for her.

Body-m-lange-ærmer-bagfra

Bagfra

Body-m-lange-ærmer,-udfolde

Sådan ser den ud, når man folder den helt ud. Man slår den om, knapper den inderste del med trykknapper indvendigt i siden, slår den yderste del over, som knappes forneden og i den anden side.

FAKTABOKS
Model:
Fuglemammas omslagsbody
Designer: May B. Langhelle i bogen Myk start
Garn: Hinrichsens Uldspinderi, Silke/Uld, 35% Tussah + 65% Super Merino
Pinde: 3
Størrelse: Opskriften har størrelserne 0-3 mdr og 3-6 mdr, men trods korrekt strikkefasthed, har jeg – udfra Storms egne mål – strikket den bredere og længere end den største størrelse i bogen.
Garnforbrug: 70g
Fra lager: Ja
Sværhedsgrad og særlige strikketeknikker: Rib 2, udtagninger, indtagninger, knaphuller og maskeoptagning. Der sys tryklåse indvendigt i siden.
Bemærkninger og ændringer: Størrelserne i bogen i hvert fald hvad denne opskrift angår, er alt for små. Storm var 5 uger gammel 56 cm og 4600 g, så han burde kunne passe en størrelse 3 mdr.
Jeg har sat 4 knapper i i stedet for 3, fordi den er så meget længere.
Tilfredshed:  Mette er glad for den. Dels kan hun godt li bodyformen, fordi den sidder godt uden at sidde oppe under armene, så snart man løfter babyen. Dels kan hun godt li den dobbelte front, men hun er ikke vild med trykknapperne indvendigt i siden og heller ikke, at den inderste del bare flandrer, så den næste, jeg strikker bliver med knaphuller i den inderste også, så den holdes bedre på plads.

*

Jeg vil lige vise et billede af Birk med Noro hættetrøjen på. Den passer ham stadig fint mere end 1 år efter, den blev strikket. Det er dejligt at se.

Birk-med-Norosweater
Denne her racerbane er sjov. Vi byggede mange forskellige forhindringer og skiftespor og de batteridrevne biler kører enormt stærkt.

Ann

15 kommentarer:

Unknown sagde ...

Dejlig baby, utroligt at han er så ny. Bodyen er et dejligt stykke strik, så den er arkiveret til senere brug hos mig.

Kirsten Amstrup sagde ...

Den body er da vist en genial konstruktion - og så til en megasød unge.

Strikkeheksen sagde ...

For tredie gang prøver jeg at lægge en kommentar her:

Fuldstændig uimodståelig unge i en fin body, sindig konstruktion omend moren stadig mener, der er plads til forbedringer :-)

Sådan en Noro-jakke skal mit barnebarn også ha´ men først når farmor ved om det bliver en pige eller dreng :-)

Ann sagde ...

Det ska måske være en hemmelighed indtil fødslen, Lene?

Irene sagde ...

Det var dog en ualmindelig fin body! Du sprøjter bare babystrik ud, men det er altså også sjovt at strikke:-) Den lille djævlehue er også fin, og du har ret i, at den sidder fantastisk godt. Jeg har strikket den for nogle år siden, men havde da helt glemt den igen.

Fru Kahr sagde ...

Sikke en dejlig baby i et skønt stykke strik:-)

Sådan en Flexi Track bane kan man få lang tid til at gå med. Vi har en del på loftet, som altid bliver hentet ned ved børnefødselsdage. Sådan en flok indskolningsbørn kan godt bruge en del tid på at bygge sådan en bane....derfor skille vi den altid helt ad inden den kommer på loftet igen;-)

Tulle Momsemor sagde ...

Rigtig lækker body!
Mit barnebarn er "desværre" en varm sag, så jeg kan ikke strikke ret meget til hende - men opskriften er givet videre til veninderne :)

Hættetrøjen ser dejlig ud - gode farver.

Ann sagde ...

Hedder det en Flexi Track bane? Nå, ok, det vidste jeg ikke, men sikken god ide, Fru Kahr, at sørge for, at banen er skilt helt ad hver gang, så der er rigtigt meget leg i den hver gang, den skal samles igen. Tak for det tip!
For en strikker må det være rigtig træls med et barn, der ikke kan bruge en masse uld-strik, men hvis det nu var mig, ville jeg strikke det samme, blot i bomuld. Mon du kunne bruge det til noget?

Madam Munch sagde ...

Sikke en dejlig unge.... og han ser slet ikke ny ud længere. Hvor går det dog hurtigt med de små størrelser. Det nyfødte look forsvinder hurtigt.
Farmor har gang i pindene, skal jeg love for. Det er dejlige ting du laver, og de bliver værdsat. Efter 3 dage i Tind har jeg talt med en del mormor- og farmorstrikkere, og ikke alle unge mødre sætter lige meget pris på strikvarer, kan jeg forstå.
Eller mormor og farmorstrikkerne vil ikke se strikkearbejderne ødelagt af vask efter kort tid.

Ann sagde ...

Ved du hvad, Bodil, det tror jeg, du har ret i.
For mig er det vigtigt, at de sætter pris på mit strik, og at de gør sig umage og ikke er ligeglade. Hvis det på den baggrund ødelægges i vask, er det bare ærgerligt, og noget af det, der kan ske, eller fordi jeg har valgt for dårlig garnkvalitet eller de har været så glade for det, at det er vasket en million gange, og det er så det, der hører med.
Mine børn og svigerbørn og børnebørn elsker mit strik, men meget af det bærer da efterhånden præg af meget vask eller dårlig garnkvalitet. So what! Hvor der handles, der spildes!

Benedicte sagde ...

Så travlt, så travlt - men det er hyggeligt at strikke til de små størrelser, som dog vokser med lynets hast! Du har vist snart arbejdet dig gennem det meste af 'All you knit is love' - som jeg nu også har fået anskaffet :-)
Jeg fik også sat knaphuller i inderflappen på min anden body, men ellers er det en rigtig god opskrift.

Tine sagde ...

Hvor er det bare en fin body!
Genialt udtænkt med det dobbelte forstykke, hvor de tit er kolde.
Fru Munch har helt ret. Hvor bliver sådan en lille Storm da hurtig stor :-)

Lykke sagde ...

Lækker lille sveske i luksusbody :-) Dejligt med lidt respons med moderen, så man kan videre-udvikle :-)

GrenDesign sagde ...

Skøn lille unge i superfin body. Den ser rigtig dejlig lun og blød og.
Flexi-Trax har vi også leget en hel del med her. Det går over stok og sten med bilerne og er sjovt fordi de ikke falder alt for let af. Efter en hel weekend med Flexi-Trax kan man dog godt trænge til at hvile ørerne.....

Ann sagde ...

Ja, haha!
Hvor de biler dog larmer - og på en noget hektisk måde.