lørdag den 18. februar 2012

Frederiks vest eller babyvest til Storm

Vest-til-Storm

Jeg har været på besøg hos Birk og Storm i vinterferien, og løb tør for strikkeprojekter. Ja, tænk, at det var muligt! Jeg tænkte mig ikke særligt godt om, da jeg pakkede, så ud over det tæppe, jeg strikker på (havde ikke garn nok med), havde jeg bare kastet nogle tilfældige garnnøgler i posen, som jeg ikke anede, hvad jeg skulle bruge til – blandt andet var der et par nøgler grøn alpakka. Jeg vil strikke denne vest til Birk, men det kræver lidt beregning og noget andet garn, så i stedet strikkede jeg den til Storm.

Knapperne købte jeg til et eller andet, jeg strikkede til Birk engang – husker ikke hvad. I skyndingen så jeg dem dengang på hovedet
Bilknap
og så dem som bamsehoveder. (Jeg fatter det ikke idag). Det var først da Irene bemærkede, at det da vist var biler, at det gik op for mig.
Denne gang er de syet rigtigt i.
 Bilknap
Petersen og Poulsen og Pallesen og Piil, tog ud en dejlig sommerdag i Posemandens bil…….

Faster Moster Phonque (Storms faster, der bærer kunstnernavnet Moster Phonque, og i øvrigt er min datter) syntes, der også skulle en lomme på her, så det kom der.

Lomme-og-knap

Skuldersømme

Denne gang har jeg syet skuldersømmen lidt anderledes, end jeg plejer – fra retsiden i den nederste aflukningsløkke - bare for lidt eksperimenterende afveksling

Skuldersøm-tæt-på

FAKTABOKS
Model:
Frederiks vest
Designer: Susie Haumann fra bogen All you knit is love
Garn: Alpakka fra BC-garn. Købt på udsalg uden banderole. Jeg husker ikke detaljerne om garnet, så jeg kan ikke sige noget mere nøjagtigt om det.
En lille rest Isager Alpaca 1, 2 tråde, til lommen.
Pinde: 3½ og 2½ til lommen.
Størrelse: 0-6 mdr, Længde: 24cm, Bredde: 21cm
Garnforbrug: 80g
Fra lager: Ja
Sværhedsgrad og særlige strikketeknikker: Retstrikning, ind- og udtagninger. Nemme knaphuller. Det kan vist ikke blive nemmere.
Bemærkninger og ændringer: Bortset fra skuldersømmen og den lille lomme, der hoppede på, er opskriften fulgt.
Tilfredshed: Den er endnu for stor til Storm, men det varer ikke længe før han kan passe den. Jeg tror den er ok.

Ann

1 kommentar:

Lis sagde ...

Du har gjort det igen.
Sød vest, seje knapper og lommen er super fin detaljer.

Kh. Lis