fredag den 9. april 2010

Lidt strik bli’r det da også til….

 

Jeg er blevet færdig med det grønne tørklæde.

 

  Det er strikket af Indiecita alpaca, som jeg havde indkøbt til et andet formål, som alligevel ikke skulle realiseres. Det var det med at Julius ikke kan tåle uld mere.

 

 

 

Det har ligesom Lisas tørklæde mønsteret A Storck’s Nest. På dette og Lisas tørklæde er det strikket med 3/6 pinde/rækker pr mønster. Derfor kalder jeg det A Storck’s Nest 3-mønster.

Jeg har strikket det ekstra bredt, så det også kan bruges som stola. Der er ikke noget “Early Spring” over det, for det er strikket i alpaca. Der er stadig 50 gr tilbage af det grønne garn, men jeg blev lidt træt af det nooooget ensformige mønster. Det har dog den fordel, at det kan strikkes til TV, barnepasning, hyggesnak osv. Det er da også langt nok nu, og jeg ved egentlig ikke rigtigt, om det kommer i brug. Det var bare for at få det garn brugt og prøvet det mønster af.

Jeg har udspændt det på gulvtæppet ligesom jeg gjorde med Kalenderhalsduken. Det fungerer fint………………hvis gulvtæppet altså er støvsuget ;-)

Engang vil jeg finde egnede stive wirer, så jeg kan spænde lige kanter lige ud. Der er folk, der bruger wirer til andet end lige kanter, men det synes jeg ikke er livsnødvendigt for mig – endnu. Jeg har ikke set nogen steder, der sælger egnede wirer specielt til udspænding af lace i DK, så jeg må en tur rundt i byggemarkedsland. Skulle der være en læser, der ved, hvor man kan finde sådan noget wire i DK, vil jeg da meget gerne høre om det.

Faktaboks:
Mønster:
A Storck’s Nest Scarf, Knitting Traditions, Interweave
Garn: Indiecita Alpaca Fleece
Pinde: KnitPro 3½
Garnforbrug: 190 gr
Størrelse: Før udspænding: 160 x 40 cm
                Efter udspænding: 180 x 55 cm
Ændringer: Dobbelt antal masker, 4 kantriller til start og slut i stedet for tre. Der var fejl i diagrammet med hensyn til kantmaskerne, så jeg valgte retmasker som kantmasker. Det er udmærket. På det lille tørklæde til Lisa har jeg dog valgt at starte alle pinde med 1 løs maske vrang af, som det nok egentlig var meningen med mønstret.

Jeg er færdig med bullen på Spøgelsessweateren til Birk. Jeg har valgt at strikke den helt op som et rør uden at strikke halsudskæring. Den vil jeg klippe, når jeg alligevel skal klippe op fortil og til ærmerne.
Den bliver vist passende i størrelsen. Birk har været her i påsken, så jeg har målt den på ham, og det ser fint ud, så nu er jeg igang med ærmerne. Jeg strikker begge ærmer på een gang med Magic Loop.

Det er selvfølgelig lidt besværligt med 4 nøgler garn, men jeg er ved at finde ind i rytmen med at holde dem 2 og 2 adskilt og holde trådene adskilt undervejs.

Så er jeg gået igang med The Tina Shawl

tina_shawl

Jeg så en pige med et flot koksgråt sjal på til Store Strikkesøndag i Århus i januar og spurgte hende, hvor hun havde det fra. Hun fortalte mig, at det var halvdelen af The Tina shawl, og hun sporede mig ind på det website i Canada, hvor opskriften kan købes. Det kan ikke downloades, fordi hende, der har skrevet opskriften, er meget pertentlig og vil være sikker på, at billeder, opskrift og diagrammer er i en god kvalitet. Og det er de, skal jeg hilse og sige! Der er 7 A4-sider!

Det er indtil videre et dejligt strikketøj. Tilpas udfordring uden at være alt for krævende. Lige nu har jeg over 500 masker og 24 maskemarkører. Tak til Vivi for de nye maskemarkører. De kommer virkelig til deres ret nu. Jeg strikker med de nye Addi Lace rundpinde. Daaajligt!

Jeg ville nok egentlig have strikket det i en anden farve, men da jeg ligger inde med en del secondhand DUO og Bente Rønberg garn i samme farve, bestemte jeg mig for at bruge det til det sjal.

Jeg vil strikke det i den fulde størrelse – altså firkantet. Den inderste firkant………………………..viste sig sjovt nok at være nøjagtigt det samme storkeredemønster, som jeg lige har strikket to tørklæder i – og som jeg egentlig var blevet lidt træt af! Dette her er dog på 4/8 rækker/pinde, og jeg kalder det derfor A Storck’s Nest 4-mønster. Fantasifuldt ik’!?

Jeg har stadig en del Indiecita alpaca, jeg skal ha’ brugt, så jeg eksperimenterer lidt med en overenkel sjælevarmer.

Den skal bruges som sengevarmer, når jeg sidder i sengen med computeren for åbne vinduer.
Man kan vist som sædvanligt ikke se, at den har en smuk lys lyngfarve.
Jeg må altså finde tid til at blive fortrolig med mit fotoredigeringsprogram…….

Er du med endnu? Det må jeg nok sige. Det er tappert!

Har du så lagt mærke til, at billederne på dette indlæg er forskelligt placerede og med kanter og hældninger? Jeg håber ikke, I bliver søsyge af at se på dem. Det er fordi, jeg afprøver blogskriveren Windows Live Writer, som kan downloades gratis fra nettet. Det er Vivi, der har fortalt mig om det. Hun bruger det på sin skjønne blog. Jeg vil lege med de forskellige effekter hen ad vejen.

Dette indlæg begyndte jeg på for 8-10 dage siden, men det forsvandt med nedbruddet af min MSI. Det gemmes på computeren, ikke - som blogspots – på nettet. Det er absolut en ulempe.

Ann

7 kommentarer:

Helle : sagde ...

Skønt indlæg, og jeg kan godt lide den måde du har sat dine billeder på. Det behøver jo ikke altid at være ens. Jeg blogger også i det program og er totalt tilfreds med det.

Hvor har du gang i mange skønne ting. Dit sjal må blive smukt, glæder mig til at se det.

God weekend!

Helvigs strikkehjørne sagde ...

Mange spændende ting du har gang i, jeg kan godt lide dit tørklæde, synes det er rigtig smart.

Strikkeheksen sagde ...

Det er da godt, du fik gang i din computer med alt det, du har at præsentere :-)Smukt tørklæde, der skal jo også være lidt til næste vinter ;-)

Sjalet tager fuldstændig vejret fra mig og det kan faktisk være farligt for en halvgammel kone på morgenkvisten! Så jeg overvejer om der er basis for et søgsmål - det går ikke an at opildne til endnu et projekt på to-do-listen på den måde - det skulle være forbudt ;-)Jeg må vist ha´ bud til Canada!

Karin Grøn sagde ...

Sikke mange dejlige projekter du har gang i. Det er flotte ting du har lavet.

Gitte sagde ...

Sikke dog en masse skønne ting du har gang i. Det sjal bliver så flot!

Er også helt vild med de grønne med det skønne mønster. Det er så smukt.

Tovepia sagde ...

Hei på deg og takk for opplysningen!! Jeg må le, jeg trodde virkelig det var en mandelkvern, men den er tydeligvis brukendes til det meste:O)
Så mye flott du lager!!! herlig skjerf her!
Ha en god dag og klem fra meg;)

Hygge-Strik sagde ...

Du går ikke og keder dig, meget flotte projekter du er i gnang med. Smukt sjal med udfordringer.