mandag den 22. november 2010

Trinity shawlette

Der er et par ting, jeg har færdiggjort for et stykke tid siden, men som jeg ikke har fået vist her endnu

Først Trinity Shawlette

Som navnet angiver, er det et lille skuldersjal

Trinity-Shawlette,-foldet-om halsen 

Det er det første arbejde, jeg har blokket ved hjælp af mine blokwirer.
Det var meget nemmere at have med at gøre end uden.

Trinity-Shawlette,-udspændt

Trinity-Shawlette,-mønsteret tæt på
Enkelt mønster, der er nemt at strikke.

Trinity-Shawlette,-foldet-e
Klappet og klart!

FAKTABOKS
Model:
Trinity Shawlette, Chart 2
Designer: Anniken Allis
Garn: Casbah, håndfarvet, merino, cashmere og nylon
Pinde: Husker ikke helt, men måske 4
Garnforbrug: 85 g
Fra lager: Ja
Bemærkninger og ændringer: Opskriften er faktisk to mønstre. Jeg har valgt version 2. Meget lækkert garn at strikke af og mønsteret er nemt at strikke.
Tilfredshed: Det er så varmt, at jeg blot behøver tage det om skuldrene kort tid, hvis jeg føler mig kølig, hvorefter jeg er varm igen. Jeg bruger det faktisk meget, selvom det ellers ikke passer særlig godt til noget af det tøj, jeg har.

*

Knæstrømper i Zauberball

Zauberballstrømper

Som sædvanligt er de strikket fra tåen og op og med begge strømper på een gang ved hjælp af Magic Loop teknikken.
Øverst på skaftet er der lukket af ved hjælp af Jeny’s surprisingly stretchy bind-off. Når man strikker fra tåen og op er det nødvendigt at lukke mere elsastisk af end den almindelige måde resulterer i.

Et par fotos fra processen:

Strømper-af-Zauberball,-sta Zauberballstrømper-in-progrZauberball-strømper-in-prog
Dimsen i garnnøglet og til højre for det er en dims, der gør det muligt at strikke, mens man går.I  “armbåndet”, som man tager om håndleddet, hænger garnnøglet i fjederen, som sidder i spænd igennem garnnøglet.
Jeg har købt den i USA, men husker ikke lige på stående fod, hvor…..
På billedet til højre sidder garnnøglet på Bente Geils “Garnfidus”. Der er andre, der laver lignende garnnøgleholdere.

Så lange kan de blive af et nøgle

Zauberballstrømper-færdige

Jeg har klippet en hæl og hugget en tå

 Z-strømper,-hælen Z-strømpen,-tåen-forfra

Det er det samme garn, som jeg har strikket en Baktus i

Zauberballstrømper-og-Baktu 

FAKTABOKS
Model:
Anns strømper fra tåen og op, modificeret efter denne opskrift, kaldet “You’r putting me on”. Fordelen ved denne opskrift er, at man via et størrelses- og garnskema kan strikke i alle størrelser og garntyper. Der er flere andre udgaver her.
Designer: Judy Gibson og Ann
Garn: Et nøgle Schoppel Wolles Zauberball (100 g)
Pinde:
Garnforbrug: 95 g
Fra lager: Ja
Bemærkninger og ændringer: Jeg strikkede fra begge ender af nøglet. Det var faktisk ikke så svært at fange en ende inde i nøglets centrum. Der er 5 gr til overs til stopning. 
Tilfredshed: Jo, da, men jeg er nok ved at være liiidt træt af dels Zauberball, som er tyndt på godt (behagelige strømper) og ondt (p 2½ mange masker), men mest er jeg en smule træt af en hel del af det farveskiftende garn. Jeg har dog enormt meget af det i forskellige afskygninger liggende på lager, så der kommer nok mere farveskiftegarn i fremtiden her på bloggen.

Ann

18 kommentarer:

Anita Tørmoen sagde ...

Så nydelig sjal. Sokkegarnet ditt er også helt uimotståelig altså:)

Helle Mikkelsen sagde ...

Hvor er det lækre sager du har strikket, nogen gange kan jeg også være træt af farveskift, men har også en del og køber en del ;o) der er noget over det som jeg fasineres af.

Ann sagde ...

Ja, jeg kunne godt tænke mig noget (mere?) garn med farveskift, der minder om de farveskift, man får, når man sammensætter garn til sjaler a la Kaffe Fasset, Ruth Sørensen og Christel Seyfarth.
Men jeg har ofte svært ved at forestille mig, hvordan noget farveskiftende garn vil se4 ud, når det først bliver strikket. Jeg har taget fejl flere gange.....

Citronmoster sagde ...

Fint lille sjal, men dine sokker er underskønne :-)

Britta sagde ...

Skøn strik du her viser frem. Sjalet er rigtig fint, men strømperne er altså osse lækre.

Garn, hund & kat sagde ...

Fint lile sjal, jeg nuppde opskriften. Har nemlig flere nøgler sokkegarn á 100 gram det lige ville pase til - og med 3 versioner så er der lidt at vælge imellem :-)

Jeg er såmen også træt af set selstribende ret ofte. Men nu har jeg et kedeligt lager af ensfarvet. Det er genialt til mønstrede sokker - men ikke så inspirende at kigge på.

Ellen sagde ...

Jeg er helt vild med det tynde lace-Zauberball - har strikket et par fine tørklæder i hhv. 'brombær' og et i nogle skønne, gyldenbrune farver.

Dine strømper er vildt flotte, men når de er så lange, kræver det helt sikkert, at man bruger magic loop- metoden, for stå og mangle én strømpe til, når man langt om længe er færdig med den første... puha, nej tak.
Desværre har jeg ikke lige set lyset endnu mht. den metode, men jeg kan godt se, at jeg må få den lært.

Birgitte Graversen sagde ...

Hold da fast. Det ser godt ud.

Ann sagde ...

Magic Loop er enormt dejlig at bruge både til strømper og ærmer, når man først er kommet over den første frygteligt bøvlede tid med den, men giv ikke op - det betaler sig!

Benedicte sagde ...

Mums, et par dejlige strømper du har fået lavet!
Jeg bruger hele tiden magic loop, men har endnu ikke forsøgt mig med 'to på én gang'. Det må jeg altså få lært og der findes vel tutorials 'derude'...
Jeg har det også noget blandet med de selvstribende garner. Jeg vil frygtelig gerne selv bestemme forløbet. Hmm, hvem sagde kontrolfreak? ;-)

Ann sagde ...

Tøhø, Ditte. Jeg ville da gerne være en kontrolfreak på det område, men jeg er alt for konform til selv at bestemme. Det bliver alt for kedeligt og "enkelt".
De YouTube-videoer, jeg har set om Magic Loop viser det ikke med to (strømper eller ærmer) på een gang.
Prøv at starte, som du plejer og strik nogle cm. Start den anden sok/ærme og strik nøjagtigt lige så mange pinde og sæt så begge arbejder på samme rundpind med loop i den ene side af den ene sok og i den anden side af den anden sok, så tror jeg du vil kunne se, hvordan du skal skifte mellem de to sokker. Det giver sig selv, hvis man er en rutineret strikker i øvrigt. Sørg for, at garnnøglerne skiftes over/under arbejdet, når der skiftes fra den ene til den anden sok, så trådene ikke filtres ind i hinanden.
Måske skulle jeg lave en video.......

Pinneguri sagde ...

Ha, jeg har lyst til å strikke et sjal bare for å kunne bruke de nye blokkerpinner, jeg også ;D) Fint sjal, og fiiiiiine sokker. Jeg er glad i Zauberball - de virker så glade og fornøyde med livet sitt som sokkeull.

Ann sagde ...

Jeg bliver helt glad for Zauberball igen, sådan som I roser strømperne :-)

Pia sagde ...

Rigtig fint skulder sjal. Det må og skal også på min liste - engang. Smukke sokker og nej Ann Zauberball må man da ikke blive træt af. :-) Det er så lækkert garn..

Madam Munch sagde ...

Jeg synes at begge dele er så flotte. Jeg er fuld af beundring!
Jeg kunne tænke mig, at du kunne undervise i magic loop-metoden på strikkedagen i Ry d. 19. marts. der bliver en cafe med gode tips og ideer, og her kunne du opholde dig en time eller så. Hvad siger du til det? hvis du er med på ideen, vil jeg sætte det i programmet. Du får selvfølgelig også mulighed for at melde dig til en workshop, så du også selv kan få noget ud af det.

Ann sagde ...

Jeg er jo på ingen måde professionel.....:-/.......men, hvis det er godt nok, vil jeg da gerne prøve det.
Jeg har forsøgt mig med min strikkegruppe. Det gik vist noooogenlunde ;-)

Lykke sagde ...

Sikke nogle fine, farverige sager du har bedrevet :-) Jeg kunne virkelig godt tænke mig at prøve at strikke sokker på din måde, så kommer tid....

Ann sagde ...

Lykke, du kunne jo overveje, at melde dig til Fiberfesten i Ry 19. marts. Jeg har netop sagt ja til at komme og give denne metode videre.
Se her http://bodilmunch.blogspot.com/2010/11/kryds-i-kalenderen.html