torsdag den 19. august 2010

Farmorjakke

Jeg har vist aldrig fået vist jer min japanske Farmorjakke, vel?
Japansk-Farmorjakke-forfra
Forfra……………….og bagfra
Japansk-Farmorjakke-bagfra
Jeg har foldet kraven lidt op, så I kan se syningen i ryggen.
Sønneke var her i en uges tid i foråret, hvor han skulle arbejde på disse kanter. Han tog Birk med, så moren kunne få sig en velfortjent børnefri uge. Sønneke rejser jorden rundt i tide og utide  i forbindelse med sit arbejde, hvor Mette så må agere enlig mor, så det var på tide med lidt gengæld. Jeg tog ferie, så jeg kunne lege farmordagplejemor for Birk, mens sønneke var på arbejde.
Det var helt vidunderligt at være sammen med Birk på mine egne præmisser. Vi kom hinanden meget nærmere.
Jeg har omtalt den uge i et tidligere indlæg.
Men hvordan klarede moren det? Da hun var kommet sig over den nye mærkelige situation, gav hun sig til noget af det, hun er rigtig god til – at sy. Hvad syede hun så?
Hun syede søreme (læs: sgu) denne smukke og lækre jakke til………………………ja, mig – hendes Sviremor – ja, det kalder vi hinanden – Sviredatter og Sviremor. Det stammer fra, at vi for en del år tilbage, da jeg var yngre og hun ikke havde børn, ofte kunne sidde og drikke rødvin den halve nat og ordne hele verdenssituationen sammen.
Og ikke nok med at hun brugte sin dyrebare børnefri ferie på at sy denne – lige mig – jakke. Hun satte også et særligt mærke i nakken
Mærke-i-nakken,-Farmorjakke
Alle I derude, der har været så heldige at blive bedstemødre, vil vide, hvad dette mærke gør ved mit hjerte.
Man kan ikke selv vælge sine svigerbørn, og man har bare at slå hælene sammen og acceptere sine børns valg af ægtefælle, men jeg har bare været så heldig med den kvinde, min søn har valgt at gifte sig med. Jeg tænker ofte på min taknemmelighed over det.
Faktaboks:
Designeren er japansk, men jeg kan ikke huske hans navn, selvom han er meget kendt, men syersken er pæredansk og hun er min svigerdatter - sgu ;-)
Ann

19 kommentarer:

violykke sagde ...

Åh den er så flot, og ja jeg er ikke bedstemor, men tror godt jeg kan følge dig :0)

Ann sagde ...

Hvor sødt af dig, Lykke ;-)

Lin sagde ...

Jeg fik fileme taarer i oejnene da du skrev det om at acceptere sine svigerboern. Nu har jeg pleaset min i alle ender og kanter i 20 aar, og det er ligemeget hvad jeg goer, saa er det forkert. Saa nu er jeg holdt op!
Din jakke er noget saa laekker, og saa symbolsk. Jeg kender godt den dejlige betydning af de sidste tre bogstaver, saa jeg tror godt jeg kan foelge dig.
Vil du godt finde ud af designeren for mig??????
Saa, tillykke med baade pragtfuld jakke og overskoent svirreforhold.

Frau Putz sagde ...

WOW. Det må vist siges at være en dejlig sviredatter. Skøn jakke.

Men... du er helt sikkert også en dejlig svigermor. Det er ikke alle forundt at have en sviremor - en man svinger med. Jeg klager skam ikke over min, men vi har dog aldrig drukket rødvin hele natten eller klaret verdenssituationen. Måske jeg skulle prøve ;)

KH Karina

Strikkeheksen sagde ...

Dybest set handler det nok om, hvordan man selv kommer det nye medlem af familien i møde - men det er dejligt at kunne svinge sammen og også at blive værdsat som farmor :-)

Jeg havde selv sådan en sviremor fra mit første ægteskab. Selvom hendes søn og jeg blev skilt, var hun farmor til mit barn og vi blev ved med at ses og svinge gennem alle årene. Desværre døde hun for et par år tilbage af cancer, men min/vores kano er opkaldt efter hende, den hedder såmænd "farmor Anita" :-)

Frujensensunikum sagde ...

Kan godt forstå du er lykkelig, hvem ville ikke være det med sådan en sviredatter.

Jeg er desværre ikke blevet Farmor... det kan jeg godt savne, når jeg ser de skønne billeder af Birk, han er da noget så dejlig :)

Men vores børn har jo deres liv og hvad de vælger at gøre og med hvem de vælger at tilbringe livet, er vi nød til at acceptere.

Men syndes så også lige at det skal med at din sviredatter også kan prise sig lykkelig med den skønne sviremor hun har fået :))))

Ann sagde ...

Lin: Ja, der er mange, der har et noget anstrengt forhold, men jeg tror, det er rigtig godt, at du er holdt op med at please hende. Faktisk tror jeg, at det har en større chance, hvis man ikke står på hovedet, men er sig selv og dermed også kan acceptere den anden, som den hun er.
Når jeg siger, at man bliver nødt til at acceptere børnenes valg af livsledsager, så mener jeg ikke dermed, at man skal elske dem, men blot ikke tage for meget stilling til dem. De skal være der - ligesom de onkler og kusiner, man ikke selv har valgt, men som jo er der. Jeg havde først en svigerdatter, som mildest talt var a pain in the ass, så da det hurtigt viste sig, at der ikke var genklang for min imødekommenhed, så lod jeg hende bare være og vi havde jo så bare ikke noget personligt med hinanden at gøre, og jeg gled bare af på alle hendes konfliktforsøg.
Jeg vil bede min Sviredatter om at komme med en kommentar her om designeren ;-)
Frau Prutz: Ja, prøv det! Prøv det!
Lene: Dejlig historie, der indgyder optimisme.
Strikkeentusiast og Frau Prutz: Taaak for de søde ord. Jeg tror vores forhold er gensidigt, og det betyder jo, at kurrer på tråden ikke får lov til at vokse sig store og indædte.

Emmy sagde ...

Hvor er det en flot jakke. Du har en sød og dygtig svigerdatter, men du er garanteret også en superfarmor/svigermor. Dejligt når man har det godt sammen :)

Tine sagde ...

Sikke da en dejlig historie.
Og et dejligt forhold i har til hinanden.
Smuk smuk jakke.
Hils sviredatteren og ros hende :-)

Ann sagde ...

Emmy og Tine: Tak for alle de dejlige ord......bare vi nu kan leve op til al den ros. Jeg håber, at Sviredatter ser med på sidelinjen og hører læser jeres ros til hende :-)

Anonym sagde ...

Issey Miyaki!
/Jacob

Ann sagde ...

Nå, så blev det sønneke, der gav os navnet på den japanske designer.
Tak Jacob.

Anonym sagde ...

Sikke mange dejlige kommentarer - hold da op. Jeg bliver helt genert. Men jeg vil nu lige sige at min sviremor er ret utrolig og og meget gavmild og hun fortjener i den grad sin farmor jakke.

Mange tanker
Svire D

Ann sagde ...

Pyha, nu tror jeg da vist, vi skal ha luftet lidt ud her!
>:-|

Madam Munch sagde ...

Jeg synes det er en utrolig god historie og jeg har nu brugt den 2 gange, når andre fortæller de dårlige historier om et svigermor/datter forhold.
Selv er jeg i den situation at jeg har 3 svigersønner, selv om jeg kun har to døtre, så jeg kommer aldrig selv til at opleve et svigerdatter forhold

Ann sagde ...

Det er altså synd for de svigerdøtre, du aldrig får, Bodil.

nynne sagde ...

Fantastisk frakke - og sød svigerdatter.

Anonym sagde ...

ajs0mhpy

idgprm1i

f39s020t9d

qt1vy57r

lwbki6q3

Anonym sagde ...

honq7i5c

kwzgquxr

f39s020t9d

vs02c428

srnnp0jb