mandag den 22. marts 2010

Et noget uldent Wooly Board

Jeg har haft fødselsdag i denne måned ;-)

Hvad ønsker du dig?, spurgte min mand
Et elektrisk krydsnøgleapparat, sagde jeg som det mest naturlige i verden.
Nå, hvad koster sådan et?, spurgte min mand så
Årh, sådan ca 2-3000 kr, sagde jeg uden så meget, som at blinke med øjnene
Tavshed.
Så dyre gaver giver vi altså ikke i vores familie. Det ved jeg selvfølgelig godt, så det var bare for at spille fræk, at jeg sagde det.
Så talte vi ikke mere om det.

På min fødselsdag dukkede der en pakke op, som viste sig at indeholde et blåt (blåt!? De plejer da ellers at være rødlige?) elektrisk krydsnøgleapparat!
Søreme om min mand ikke var gået på e-bay og havde fundet et brugt elektrisk krydsnøgleapparat i England til ca 500 kr inklusiv fragt!

Så nu har jeg fået noget så vildt og luksuriøst, som et elektrisk krydsnøgleapparat. Stikket skulle lige skiftes ud, men ellers fungerer det upåklageligt til min skulders store glæde.Ellers gik dagen med overraskende mange hilsener. .
Fra morgenstunden var der jo hygge og lykønskninger fra mand og børn og ikke at forglemme min dejlige storebror. På arbejdet var der flag, blomster, slik og en æske, der kunne synge rock. Jeg fortæller ellers aldrig andre - heller ikke på mit arbejde - hvornår jeg har fødselsdag. Jeg tager selvfølgelig brød med på arbejde på dagen og såen. Det skal kollegerne da ikke snydes for. Det er jo ofte den slags, der skaber afbræk og hygge i hverdagen på en arbejdsplads, men jeg er ikke typen, der annoncerer min fødselsdag. Nå, nogen må jo have fundet ud af det alligevel.
Som dagen skred frem fik jeg en hulens masse hilsner via alle tænkelige medier - og der findes jo efterhånden rigtig mange: snailmail, pakkeposten, fastnettelefon, mobiltelefon, sms, e-mail, elektroniske fødselsdagskort, Facebook, Skype, Interflora og og og. Jeg har ikke haft den vanlige energi det sidste års tid, så jeg har været dårlig til at dyrke venner og famili, og alligevel var de på pletten allesammen og lidt til. Det var noget overraskende og overvældende.
 
Jeg fik også en gave fra mig selv ;-)
 
Jeg har en frygtelig svaghed for kit og gadgets, og jeg har længe surfet rundt på nettet efter et Wooly Board/ Woolly Board eller Sweater Blocker, som det kaldes i USA eller jumper board, som det hedder i England. På dansk kan det måske kaldes et sweaterstativ eller en sweaterblokker eller en rammeblokker eller en sweaterblokramme, men jeg har endnu ikke hørt et ord, der virkelig fænger. Jeg synes det er en smuk og genial ramme og et smukt stykke håndværk.
 
De er nemme at finde i USA, hvor de næsten alle er nogenlunde ens, som dette, som koster 7-800 kr eksklusiv fragt, men ved køb i USA er der jo problemet med told og moms, og derfor er der også flere firmaer, der slet ikke vil sende til Danmark. Måske har de problemer med, at pakkerne sendes retur, når folk får brevet fra Told og skat med en regning på et svimlende beløb, der skal betales, før man kan få pakken udleveret.
Jeg har ofte købt bøger og strikkekit i USA uden problemer, men jeg ville meget gerne finde en blokkeramme fra et EU-land. Det lykkedes mig dog kun at finde et fra Frankrig eller Tyskland, som var meget dyrt.
webstrik var der så en, der fortalte om et firma i Storbrittanien, der vist nok var begyndt at sælge jumper boards, så dem mailede jeg straks til. Jo, da, de solgte da jumper boards og sådan et skulle koste ca 500 kr. Det lød jo billigt, så jeg sendte et billede af et Wooly Board til dem for at sikre mig, at vi talte om det samme. Ja, det var nøjagtigt sådan et, jeg sendte et billede af, de solgte, så jeg var jo jublende lykkelig.
 
Pakken ankom på min fødselsdag og min mand samlede det,
 
men stor var min skuffelse, for det var en meget dårlig kvalitet. Ud over, at det var vakkelvorent og meget svagt i konstruktionen, så var det fra ende til anden et stykke amatørklamp med splintrede og underdimensionerede borehuller, en ubrugelig justeringskonstruktion, masser af blyantstreger, ikke noget med nogen form for afslibning endsige lakering, ingen fod at stå på (som der var på billedet) og alt i alt et stativ, som aldrig ville kunne bære en våd sweater og som jeg ej heller ville udsætte et strikarbejde for, fordi det ville blive revet på alle splinterne.
 
 
 
 
Man kan ikke se på billederne , hvor svagt og vakkelvorent, det er.
 
 
 
Firmaet som jeg købte det hos, havde ikke selv set det, men bestiller det hos en anden, som selv sender det til modtageren. De bad mig selvfølgelig sende det tilbage igen. De har nu fået boarded på deres hjemmeside, men det, man kan se af det der har en bedre finish. Jeg har foreslået dem, at de viser mere tydelige billeder af selve stativet uden sweater på på deres hjemmeside, så man selv kan tage stilling til kvaliteten, men det har de ikke gjort endnu. Dog har de tilføjet, at det er lavet i soft wood og egnet til at klappe sammen og sætte til side. Jeg tænker, at de med det forklarer, hvorfor kvaliteten er så dårlig.
Jeg vil have lov at advare gode folk mod dårlig kvalitet her på min blog, men jeg har ikke behov for at hænge ellers hæderlige folk ud på nettet. Derfor vil jeg ikke nævne firmanavnet, blot opfordre alle til at sikre sig bedre end jeg gjorde. Jeg havde på det tidspunkt kun set og hørt om boards i meget flot kvalitet, så jeg tog chancen.
Jeg vil nu sende boarded tilbage og glæde mig til, at jeg en dag kan få et i en ordentlig kvalitet fra USA.
 
Ann

2 kommentarer:

Irene sagde ...

Forsinket til lykke med fødselsdagen og til lykke med dit nye krydsnøgleapparat!Wauw!

Ann sagde ...

Taaak Irene!
Vi er vist født samme dag ;-)