søndag den 10. oktober 2010

Lidt af hvert

Garn-fra-Monika
Dette garn modtog jeg i posten igår fra Canada.
Fra Monika, som selv har spundet det.
Jeg har fulgt Monikas blog gennem lang tid. Hun er oprindeligt fra Østrig, men er altså havnet i Ontario i Canada med sine to hunde, sin mand – og sin passion for strik og spinning. Ja, altså ikke den form for spinning, som foregår i fitnesscentre, men den, der foregår med ten og rok. Monika strikker blandt andet flotte strømper og sjaler og har en del gode gratismønstre på sin blog.
Hun har for nylig åbnet en lille netbutik, hvorfra hun sælger sit håndspundne garn, og det lykkedes altså mig, at få fingre i dette fantastiske garn.
Det er Wensleydale garn fra de sødeste langhårskrøllede får. Nogen vil nok mene/tro, at det kradser lidt, men jeg finder det blødt og lækkert og jeg er helt vild med farverne. Nu skal jeg blot finde ud af, hvad jeg skal strikke af det. Der er 110 g ~ 500m.
*
Jeg er igang med at strikke en poncho af Bente Geils tykke uld.

Begyndelsen-af-ryggen
Snoning på snoning på snoning.
Det kører bare derudaf.
Jeg strikker for første gang nogensinde snoningerne uden brug af hjælpepind. Det går helt fint og dejligt nemt og hurtigt.
Jeg har strikket ryggen og er nu godt igang med forstykket.
 
*
Jeg kan ikke få linjeafstanden til at makke ret i resten af dette indlæg. Det må I undskylde……..og leve med ;-)
Jeg er også igang med at strikke en sømandssweater til Nicolai.
Nikkes-sømandssweater,-det- 
Det er et sjovt projekt, fordi jeg har lavet den helt fra bunden, selvom jeg sikkert kunne have fundet en opskrift på noget, der ville passe nogenlunde. Jeg har haft lyst til at lave den helt selv.
Sømandssweater,-beregninger  Med tegninger og beregninger og
Sømandssweater,-strikkeprøv  strikkeprøver i forskellige garner, mønstre og kanter.
Nicolai ved, hvad han vil ha.
Han har set en sweater fra Samsøe & Samsøe – et firma, som faktisk har rigtig mange flotte herrestriksweaters. Den Nicolai havde set er ikke med på deres hjemmeside, og den havde for meget kunstof i sig, var lidt for tynd, og farven var ikke rigtig. Farven skulle være den helt rigtige dybt midnatsblå mørkeblå, og den skulle være vintervarm uden at være alt for tyk, og den måtte gerne sidde lidt tæt til.

Det er skønt at møde en mand, der ved, hvad han vil ha.
Han var også helt sikker i sit valg, da jeg viste ham 4 forskellige kantmuligheder; ribkant, picotkant, lige dobbeltkant ½ pind tyndere end bulen i øvrigt, og en dobbeltkant på samme pindemål, som resten. Han valgte sidstnævnte ligesom de rigtige sømandssweatre, vi andre rendte rundt i i 70’erne.

Han vil gerne have skindknapper på den ene skulder, men de skal ikke være for tykke – ikke som de skindknapper, jeg satte i den runde pude, jeg hæklede til ham. Jeg må se, hvad jeg kan finde.
Foreløbig venter jeg på, at han kommer hjem, så jeg kan sikre mig, at ærmegabet nu også skal være så langt, som jeg først har målt mig frem til, men som jeg i mellemtiden er blevet lidt usikker på, når den nu skal sidde lidt tæt til.
*
Til slut et enkelt foto fra en forrygende aften i et lille forsamlingshus langt ude på landet i vores mørke Jylland
Anne-Marie-Helger,-sept-201
med denne kraftkarl af en kvinde med et format og et mod, jeg igen og igen forundres over og beundrer.
Anne Marie Helger for fuld udblæsning.
Ann

10 kommentarer:

Irene sagde ...

Lækkert garn og tak for tippet til siden! Det er fine ting, du har gang i. Især er jeg imponeret over sømandssweateren og det store arbejde, der ligger bag. Jeg er rigtig spændt på at se, hvordan den udvikler sig.
Anne Marie Helger er en forrygende dame og en fantastisk entertainer:-)

Lykke sagde ...

Sikke da et smukt garn, kan godt forstå du blev fristet :-) Jeg synes det er totalt sejt sådan som du laver den trøje fra bunden - det er kærlighed!

Vilma sagde ...

Århh ja , sømands trøjen , sådan een havde jeg osse , jeg kan huske at den kradsede noget så frygtelig. Noget jeg også husker var farven , lige den har du ramt rigtigt med :-)) Flot.

Benedicte sagde ...

Tak for henvisningen til Monicas blog, det er nogle fantastiske garner hun spinder og du har vist været utrolig heldig at nå at få fingre i det! Smukke strikkearbejder du har gang i og som sædvanligt umådeligt gennemarbejdede, 'Respekt' hedder det vist på nydansk ;-)

Lin sagde ...

Ja, den hjemmeside maa jeg da lige kigge ind paa. En laekker og sjov sammen saetning af farver i garnet. Er canadierne ligesaa "besvaerlige" som amerikanerne naar man taler om told og skat??????
Den soemandssweater vaekker en masse minder. Min mors kusine havde strikket en til mig paa sin maskine og den var saa dejlig naar jeg foerst havde faaet en hoejhalset under, for hold op hvor den kradsede. Meeeeeen saa behoevede vi heller ikke tredive lag naar vi skulle ud med optimistjollen om vinteren hihi.

Madam Munch sagde ...

Også tak herfra for henvisning til Monikas blog, det er dejligt med inspiration fra det udenlandske, ellers kan det godt komme til at køre lidt i samme rille her i blogland, da vi bliver inspireret af hinandens strik. Du har gang i mange flotte ting, og det er spændende at lave mønster selv. Som Hanne Falkenberg siger: det er ren matematik.
Annette Danielsen designer ud fra en ide og en tegning. Hun skriver opskriften uden at have strikket en eneste maske. Derefter lader hun sin mor strikke modellen og hvis den ligner det Anette havde forestillet sig, så er opskriften god. Det synes jeg er imponerende. Men som hun siger, det er jo mit arbejde og har været det i 10 år, men alligevel!

Gitte sagde ...

Det ser meget lækkert ud - dit garn.

Sikke dog et projekt du har gang i med herretrøjen, og skønt med en mand der ved hvordan det skal se ud. Jeg er sikker på at den bliver helt forrygende i dine hænder.

Hun er et livsstykke - den dame!

Strikkeheksen sagde ...

Ja, hun er virkelig et brag af en kvinde - hun fortjener beundring :-)

Sikke vi kommer omkring i verden her i blogland - det garn er fantastisk smukt - det er lige før det passer sammen med Ann Marie Helgers kjole ;-)

Sådan en rigtig sømandstrøje ku´ jeg også godt tænke mig at strikke engang - men jeg ved nu ikke, om jeg orker starte helt fra bunden - men i min optik har din trøje også lige præcis den rigtige "sømands" -farve - den skal nok blive lækker - hatten af for det store arbejde :-)

Ann sagde ...

Lin: Ja, pricipielt er der det samme problem med Canada som der er med alle ikke-EU-lande, men jeg tog chancen og der skete ikke noget. Skat må jo ha travlt med andet for tiden.
Bodil: Ja, jeg gør næsten som AD - blot mangler jeg min dygtige mor til at strikke for mig ;-) Tidligere lavede jeg rigtig mange designs selv, og jeg har altid tegnet først, målt og beregnet, og så strikket.
Nu må vi se, hvordan den blir......jeg kommer ingen vegne, for Nicolai har travlt med studierne, så han kommer nok først hjem i week-enden.

Vilma sagde ...

Jeg har noteret mig dit lotteri ønske :-) Og tak fordi du vil deltage.