lørdag den 29. maj 2010

Respons og anerkendelse på bloggen

 

IMG_2627

Jeg æææælsker den respons, jeg får på min blog.

Ros og anerkendelse varmer og konstruktive kommentarer, gode ideer og råd inspirerer. Konkrete spørgsmål og anmodninger om hjælp til ditten eller datten er fedt.

At udveksle erfaringer og deles om strikkeentusiasmen med andre spændende strikkere, har været en såkaldt eye-opener for mig.

Jeg har fået en rigtig god veninde, flere varme og inspirerende bekendtskaber og mange interessante blogkontakter på den korte tid, jeg har været her i blogland.

I de sidste dage er det igen væltet rundt med awards her i blogland.

Jeg er selv blevet temmelig begavet af disse awards ;-)
Jeg ved ikke hvorfor, men det er formentlig fordi, der er et eller andet ved min blog, der har tiltalt giverne.

Jeg har selv halset rundt for at give de 7 awards videre. Da jeg skulle vælge, hvem der skulle ha mine awards, var der for mange på listen, men det er jo da godt nok, men 7 uddelinger, 10 gange så mange i omløb, krav om at jeg skulle sige 7 ting om mig selv og livet udenfor bloggene i øvrigt betød, at - selvom det tog mig næsten et par timer – jeg ikke fik sagt noget fornuftigt endsige personligt til dem, der fik en award af mig og jeg modtog flere mere eller mindre åbenlyse afvisninger af awarden. Ikke fordi der var noget galt i, at de fik en award af mig, men fordi de var trætte af alle de mere eller mindre overfladiske awards og medfølgende krav, de får i tide og utide.
Jeg oplevede, at awarden var til utidig besvær.

I de godt 5 måneder, jeg har blogget, har der været flere af den slags award-bølger, hvor bloggere indenfor samme kreds giver hinanden awards, som så skal gives videre til andre samtidig med, at man skal sige en masse om sig selv.

Det har været lidt forskelligt, hvor mange andre, man har skullet gi awarden videre til og hvad og hvor meget, der har været medfølgende krav om, at man skulle gøre, vise eller fortælle om sig selv.

Rosenbuen mellem syd og vestterrassen

Er der noget, jeg har lært her i blogland, så er det, hvor enormt dejligt, det er, at få respons på sine projekter eller blot på skriverierne, og hvor sjovt det er, at høre også fra folk, man slet ikke har mødt før i blogland.

Jeg er selv blevet meget bedre til at sørge for at skrive kommentarer, når jeg faktisk mener noget om det, jeg ser rundt omkring – stort eller småt.

Tanken om at gi en award til en blog eller et indlæg, fordi der er noget særligt, man gerne vil værdsætte med lidt større bogstaver end en almindelig kommentar, synes jeg er sympatisk, og jeg går meget ind for anerkendelse, ros og opmuntring i stort og småt. Alle har brug for de vitaminer og enzymer, respons og anerkendelse er.

Men der er et eller andet, der ikke fungerer rigtigt for mig med den måde disse awards vælter rundt på. Der kommer for mange i omløb, så det nærmest er et ræs om at få dem afsat, og man oplever at møde – oftest berettiget - irritation og afvisning fra dem, der nu igen fik en award påduttet.

Jeg har det også liiidt underligt med sammenkoblingen af anerkendelse og krav – hvad enten det drejer sig om krav om at fortælle om sig selv eller til at sende awarden videre – måske oven i købet til 7 ! forskellige.
Mange blogger om et eller andet tema – f.eks strikning, men ønsker ikke at blande sit privatliv i øvrigt ind i det eller vil gerne nøjes med at skrive lidt om sig selv hist og pist, hvor det har relevans for bloggen med det resultat, at mange i forbindelse med en award sørger for at skrive relativt ligegyldige ting om sig selv.

Gaver og anerkendelse er en dejlig ting, men bør i mine øjne være begrundedei en anledning eller årsag, og skal ikke være behæftet med krav.

Når det, der skulle være en personlig særlig anerkendelse devalueres til en ubegrundet award for awardens skyld med vedhæftede krav om noget modtageren måske slet ikke har lyst til, så fungerer det ikke for mig.

Jeg vil derfor i fremtiden

1 Blive ved med at ta mig tid til at give respons på blogindlæg, der vækker positiv respons i mig

2. Blive ved med at linke med rund hånd til andre blogge i mine indlæg

3 Hvis jeg efter denne svada nogensinde skulle få en award igen, vil jeg kun give den videre til 1 eller 2 blogs, som særligt inspirerer mig på det pågældende tidspunkt

4 Jeg vil begrunde min award personligt og konkret

5 Jeg vil ikke vedhæfte krav til modtageren

104-0446_IMG

 

Ann

22 kommentarer:

Vilma sagde ...

tak fordi du deler dine refleksioner omkring disse awards :-))

Irene sagde ...

Gode tanker og refleksioner du har gjort dig omkring awards! Jeg har selv gjort mig lignende overvejelser. På den ene side bliver jeg altid meget glad for den anerkendelse, der ligger bag, så tusind tak for den fra dig:-) På den anden side er det et ræs at finde 7, der ikke allerede har fået awarden. At uddele en enkelt award ville på sin vis være meget lettere/og sværere:-)
Og ligesom dig har jeg ikke lyst til at fortælle alt om mit privatliv - derfor kan det være svært at blive ved at finde på nye ting.
Jeg vil bestemt overveje at gøre som dig:-)
Smukke stemningsbilleder du viser!

Sigrid S. Eriksen sagde ...

TAK af hjertet - jeg troede at jeg var den eneste der havde det noget ambivalent med disse awards. Jeg har besluttet at jeg ikke deltager - ikke fordi jeg ikke ønsker anerkendelse og ros - det elsker jeg. Men fordi jeg synes at jeg gerne selv vil bestemme om hvad og hvornår jeg skriver. Når det er sagt, så synes jeg egentlig også et det er lidt ensforming at læse blogs i en tid hvor en eller anden award farer rundt - det bliver så ens - og meget lidt strikke relateret. Så jeg vil osgå gerne fremover give ros, anerkendelse og anden feedback til de bloggere jeg følger - men det bliver uden awards!
Fortsat god weekend til dig.

Madam Munch sagde ...

Som I måske kan læse ud af mit sidste indlæg på bloggen er jeg meget på linje med Ann. Jeg vil bestræbe mig på at være bedre til at give en kommentar til noget jeg mener er særlig godt eller har min særlige interesse.
Så tak for din "svada".

Merete sagde ...

Ann, jeg har det på samme måde som dig med Awards. Jeg takker pænt for dem, men jeg kommer dem ikke på min blog. Jeg synes ikke at jeg har lyst/tid til det.
Merete

jytteb2 sagde ...

Stor anerkendelse for din blog og især dine overvejelser over awards. Du får den største award af mig for dit indlæg. Tak for megen inspiration på din blog ;-)
KH
Jytte B

Britt sagde ...

Virkelig velvalgte ord, der i meget høj grad deler mine tanker - jeg har det på præcist samme måde! Af hjertet tsk fordi du satte ord på det - så har vi dit indlæg at linke til, når vi vil forklare hvorfor.

Nørklekonen sagde ...

Det var en rigtig god svada...
Du har fuldkommen ret, så jeg tror også, jeg vil linke til dit indlæg, hvis der bliver en anden gang.

Tina/Chance-strikkeren sagde ...

Befriende at høre, det ikke kun er mig, der har det lidt "svært" med de awards ;o)

KH Tina

PS det driller lidt med at lægge kommentarer pt, så du må undskylde, hvis der kommer flere af samme slags...

Gitte sagde ...

Ditto, ditto, ditto, ditto.......
Så kan det vist ikke siges tydeligere.

Tilgengæld vil jeg give dig en ny award, som ikke har nogen forpligtelser:

"Den hensynsfulde blogger" ;-)

Rigtig god søndag!

Rina sagde ...

Tillykke med dine fine awards :- )

Vivi Aggergaard sagde ...

Tak Ann.. for hele din svada.. du skriver jo det mange af os tilsyneladende også mener... Jeg synes også at ros og anerkendelse er skønt.. til gengæld er det jo ikke alt man har lyst til at dele på sin blog.. selv om man er rimeligt åben med mange ting .. så er der trods alt stadig ting som kun kommer de nærmeste venner for øren... sådan vil det altid være... og awarder med forskellige krav kan være svære at opfylde fordi der er så mange af dem i perioder...
Knus og ha det skønt.. Vivi

Strikkeheksen sagde ...

HØRT ;-) Jeg har tænkt mig i mit næste indlæg, at kalde min blog for "awardfri zone" ligesom f.eks. norske Tovepia har gjort :-)

Smaddergodt indlæg Ann, jeg tror du taler for mange flere end de, der kommenterer her :-)

Xanita sagde ...

Nu har jeg ikke selv problemer med at få mange awards, men jeg kan se at der er mange af de mere populære blogs der får dem smidt i hovedet en del.

Men derfor vil jeg også istemme mig koret - jeg vil også noget hellere have en almindelig kommentar end en award ;-)

Tovepia sagde ...

Så godt sagt! Jeg måtte bare gjøre min blog awardfri, da det var ikke dette jeg ønsket å bruke min tid her inne på. Klart det er godt å bli satt pris på, men en kommentar er belønning nok for meg;)

Ha ei riktig fin uke og klem;)

Lea sagde ...

Jeg havde faktisk beslutte mig, men tog denne til mig fordi ordene som fulgt med, handlet netop om noget som er vigtige for de fleste blogger, nemlig at få en kommentar.

Romi sagde ...

Lady Banks is the name of my rose. :) I see yours are incredible as well! Thank you for stopping by!

Frujensensunikum sagde ...

Hvor er det sandt og dejligt at nogle tør sige fra :)

Jeg er rimelig ny i blogverden og følte mig beæret over at få en award, en anerkendelse, som vi vel alle mere eller mindre ønsker... men 7 spørgsmål.... jeg har en privat side jeg ønsker skal forblive sådan.
Ideén med at vidregive awarden er god nok men, går i min verden lidt i grums når den gives i hobetal....:(


Jeg nærer dyb respekt for de blogger der læser og reflektere på mine indlæg og jeg forsøger altid at besvare så hurtigt som muligt.

Måske er en awardfri blog en løsning....
Selvom der er flere blogger der virkelig fortjerner at få én....og der er du en af dem !!
Med ønsket om en fortsat god dag.

Anonym sagde ...

Thanks for sharing this beautiful white rose gate photo. This made my day for reasons I will not go into. I like your blog for the knitting part as well of course. Happy knitting to you.

Pia sagde ...

Tusinde tak, for at du har taget emnet op. Jeg er så enig med dig og du beskriver (næsten) præcist hvad jeg har tænkt. Om forladelse hvis jeg nu kommer til at træde nogle over tæerne, for der vil da være dem som forsat vil nyde disse award. Men min blog vil jeg helst holde strikkerelateret og holde mit privatliv/ familie ude af bloggen. Tak for dine meget rammende ord.

Samtal från min trädgård sagde ...

Jeg kom til din blog via Strikkeheksen og må bare sige tak for et meget godt og inspirerende indläg. Jeg har sat en link på min blogg til dette indläg for att forklare min blog for awardfri zone.
Ha' en fortsat god söndag.

Unknown sagde ...

Test