mandag den 14. februar 2011

UFO Føljeton

Jeg strikker løs, men har ikke noget færdigt.

Ole-sweater-på-tværs-forbed

Jeg mangler godt et ærme på Oles sweater, men mangler også snart garn, så nu håber jeg, at garnet når frem fra Tyskland inden det slipper op her.
Mange masker på tværs, halvpatent og 80’er flagermusærmer tager liiige liiidt tid at strikke.

 Striber-i-halvpatent,-forbe På trods af en masse undervisning i hvidbalance I og II fra Sønnikes side, kan jeg ikke få farverne rigtigt frem. Den lysegrønne er blevet for lysegrøn, men den koksgrå og den olivengrønne er korrekte. Hvis den lysegrønne skal blive mere afdæmpet, som den er i virkeligheden, så bliver den olivengrønne for grå……………………..  :-(

Tabte-masker-i-halvpatent,-

Jeg strikkede forkert i halvpetenten på et ca 10 cm stykke, men jeg opdagede det først 5 pinde (og 1430 masker) senere. Jeg talte på knapper, for det er liiidt svært at finde ud af, at hæfle tabte halvpatentmasker op på den rigtige måde, og jeg ville meget gerne undgå at trævle 5 rækker op á 286 m, så jeg trævlede kun pindene op over det stykke, der var strikket forkert, og så strikkede jeg stykket op med det garn, der blev frigjort. Jeg har gjort det før, men det kan godt være lidt svært at strikke de sidste 1-2 masker på hver “pind”. Det var nu ikke noget problem her, og det er overhovedet ikke til at se bagefter.
Dejligt nemt.

Jeg er færdig med kroppen på Birks jakke i Gepard bomuld-uld.

Lille-Indianerstrib,-kroppe

Jeg er glad for, at jeg skiftede den skriggrønne ud med den lidt mere afdæmpede. Den var virkelig meget skrigende.
Nu mangler kun ærmerne (og monteringen – lynlås Bvadr). Som I kan se, bliver det noget sjovere at strikke ærmerne med alle striberne.

Rækkemarkører

Jeg kan lige benytte mig af lejligheden til at vise jer et par af mine yndlings rækkemarkører. Det er også ørenringe, men jeg bruger dem kun som rækkemarkører. Jeg har ikke hul i ørerne, så der er ingen forvirring der. De er købt i USA for et par år siden.

Jeg kunne ikke stå for introduktionstilbuddet på Drops Babyalpaca Silk,

Babyalpaca-Silk,-Drops

men jeg skal jo holde igen, så det blev kun til nogle nøgler i to skønne forårsfarver, som jeg vil strikke veste til Birk i.

Vest,-Birk,-Silkealpaca

Det er bare den sædvanlige vest, som dog bliver lidt tyndere i denne garnkvalitet

Når jeg er færdig med Oles sweater, skal jeg igang med

Old-Way-Gansey,-garn-og-ops

Old Way Gansey til husbonden. Margrethe har endnu engang sikret mig de nøgler i Geilsk tyk uld, jeg manglede til projektet.

Jeg mangler endnu lidt research på brudesjalet, så det er jeg ikke kommet igang med – endnu.

Ann

19 kommentarer:

Lin sagde ...

Og saa med det vums er du bare faerdig med tusinde projekter paa een gang hihi. Det er nogle dejlige ting du har gang i. Den der troeje til Birk er jeg altsaa lidt meget vild med. 80'er aermer, de bliver skaege at se igen. Jeg kan huske at min mor havde strikket saadan een til mig i orange. Flagermusaermerne blev vist lidt brede saa det var et pokkers hyr med at faa frakken paa om vinteren hihi. Men laekker, det var den!
Det brudesjal er jeg meget meget meget spaendt paa og har vaeret det lige siden du kom hjem fra Norge.

Madam Munch sagde ...

Sådan har jeg aldrig trævlet op, det lyder smart.
Jeg har været rundt i det københavnske strikkemiljø, men ikke fundet noget som jeg absolut måtte have og det er både ærgerligt og godt, når nu skabet er fuldt derhjemme. Men det var så koldt, så koldt.
Det går rigtig godt med Fiberfesten, der er over 100 tilmeldte i workshopene. Irene " på Pinden" kommer også i vores cafe, og holder et lille oplæg, endnu ved jeg ikke over hvad.
Du strikker som sædvanligt flotte ting, Oles trøje bliver rigtig god er jeg sikker på og Birks kender jeg fra Tind's den er i hvert fald sød.

Madam Munch sagde ...

jeg ser at du selv må drysse lidt kommaer.......

Ann sagde ...

Nå, Lin, du er også fascineret af Fiori di Sole!? Jeg er meget usikker på farven, som jeg håber, at brudens mor vil hjælpe mig lidt med.
Når jeg er færdig med Oles sweater, skal jeg fortælle jer historien om den :-)
Jamen Bodil dog! Kommer du hjem fra Staden uden lækkerier? Det ku jeg såmænd også ha fundet på. Vi lever i en globaliseret verden, hvor det ikke nødvendigvis er i Storstaden, det sner - på strikkefronten.
Jeg tror, det bliver en rigtig hyggelig Fiberfest i Ry ;-))

Ann sagde ...

Ja, Bodil, jeg drysser lidt med min kommastav. Det er jeg jo så vant til ;-)

Fru Knudsen sagde ...

Åh det med "hvidbalance" driller også mig, har eller læst føljetonen med interesse

Strikkeheksen sagde ...

Ja men så behøver jeg slet ikke sætte nogen ;-)

Med alle de dejlige projekter, er det jo klart, at der går lidt tid før noget er færdigt (hov, de sniger sig ind alligevel de kommaer) - men skøn status over endnu en række fantastiske ting - er også helt vild med den Birk-trøje og at du trods alt beholdt den ene skriggrønne stribe :-)

Markørerne/ørenringene er helt geniale - sådan nogle må jeg ha´;-)

Ann sagde ...

Hahahaha! Jeg kan heller ikke undgå at sætte ca 80-95% af de kommaer, der skal sættes. For mig er det en del af den almindelige stavning. De kommer bare af sig selv. Jeg dikterer en del større skrivelser til min sekretær, og kommaerne kommer bare med helt af sig selv. Det må jo ligge dybt i os, der har slavet os igennem grammatikken i folkeskolen :-)
Ja, jeg kan godt huske, at du holdt af den lysegrønne, og ind imellem kommer jeg da også i tvivl, men nu bli'r den altså mellemgrøn.
Ja, jeg har også et par yndlingsmaskemarkører i samme serie med garnnøgle og svamp (!?) i. Jeg kan ikke finde dem på nettet nu.

Pia sagde ...

Jamen det lyder lidt som det var her. Har også gang i alt for meget og intet færdigt. Trøjen til Birk bliver helt vild flot, dejlige friske farver. Spændt på at se sjalet, men kan ikke se det figurerer på Romi´s shop.

Ann sagde ...

Jamen vupti Pia, her er det
http://www.ravelry.com/patterns/library/fiori-di-sole

Lykke sagde ...

Dejligt at se at man ikke er den eneste der hopper frem og tilbage mellem projekter :-) Jeg er rigtig spændt på at se Birks lille jakke for den ser da godt nok lovende ud :-)

Gitte sagde ...

Synes det hele ser rigtig lækkert ud, og det er dejligt at kunne gribe noget forskelligt, alt efter hvor let eller svært man lige har lyst til.

De ser alle skønne ud - din projekter.

Lagde mærke til, at alle projekterne er i grønt - Måske det er længsel efter forår.

Ann sagde ...

Hold da op, Gitte. Det har jeg slet ikke bemærket. 80'er sweateren har jeg ikke selv valgt, men resten har jeg da.......ja, det må bestemt være længsel efter forår.

Mette Solkær sagde ...

Kære Ann - ny fan af din blog...var på jagt efter maskinstriksupport(ja, nu griner du måske)og blev grebet af dine skriverier... fik du nogensinde gang i dit ribapparat på din strikmaskine? Har en Silver Reed som gør knuder, når jeg vil det der med ribben - tænkte at det var en udfordring du også havde været omkring!
VH Mette

Ann sagde ...

Velkommen til Mette!
Og tak for dine ord :-)
Nu ved jeg jo ikke, hvad dit problem er, men hvis maskinen har nogle år på bagen, kan det være nålebremsen, der skal udskiftes. Jeg har skiftet nålebremserne både på hoved- og ribapparat og jeg har været på adskillige kurser, hvor det netop gav problemer for andre. Derudover har jeg renset alle nåle i petroleum, har udskiftet nogle nåle og har smurt maskinen.
Og, ja, jeg fik gang i ribapparatet på det kursus. Der skulle vist være et par eksempler på ribprøver netop fra det kursus her på bloggen. Det fungerer forbløffende godt. Ingen problemer. Held og lykke med det.

Mette Solkær sagde ...

... ja, det er nok nålebremsen - andre har også foreslået den, men jeg tænkte at maskinen slet ikke var i stand til noget som helst hvis det var galt med den og jeg kan fint strikke glat og hvad der høre til af særlige strikformer alene på hovedapparatet!? Det som er problemet er at nålene går fint ind i hovedapparatet, men bliver låst på tilbagevejen, hvor de går fra D.pos til B.pos... tror måske jeg skal tage hele molevitten under armen og hen til en med teknisk overskud - bliver hurtigt i tvivl om grundlæggende ting!
Tak for dine veloplagte skriverier;O)
VH Mette

Ann sagde ...

For mig at høre, kan det meget vel være nålebremsen. Den holder jo nålene i stilling, men slides den, kan de sætte sig fast i processen. Du kan eventuelt tage nålene ud, skubbe nålebremsen ud og se på den. Hvis det skumgummi, der sidder på bagsiden af den, er tyndere end 1-1½ cm tykt eller smuldrer eller lignende, så skal den udskiftes. Den koster ca 300 kr hos Conny på Vesterbrogade (AC Strik) eller Ulla på Tåsinge (Juno garn). Det er dem, jeg lige kan komme i tanker om på stående fod.
Held og lykke med det.

Mette Solkær sagde ...

jamen, der er ikke meget jazz i den...ca. 2mm!? - får fat i enten Juno eller AC i morgen!! 1000 tak for hjælpen, Mette

Ann sagde ...

Helt vildt skønt, at du kunne bruge det til noget.