lørdag den 11. september 2010

Portugisisk Free Form

I skal altså lige se den her video fra en workshop i Free Form i Lissabon!

Den er lidt lang – 13 minutter, men man kan eventuelt spole lidt frem engang imellem, for den er værd at se hele vejen igennem.

Desværre kan jeg ikke få lov at indsætte videoen her i indlægget, men den er sat ind i højre side, og jeg kan da  også give jer linket til den her:

http://vimeo.com/13632230

Truppen kalder sig Teatro das Compras, som jeg frit vil oversætte til Shopping-teatret.

Ainhoa Vidal har kreeret og performer og guitaristen og sangeren hedder Pedro Salvador. Hans sang til sidst på videoen minder lidt om fadosang……
Rita Paz har filmet.

Sydeuropæere kan altså noget på den avantgardistiske scene!

Fantastisk teatertrup i en fantastisk garnforretning.

Garnforretningen hedder – så vidt, jeg kan finde frem til -
Tricots Brancal og adressen er R. Dos Fanqueiros, Lisboa 1100
Det er i bydelen Baixa.
Jeg fandt et par anmeldelser af forretningen på nettet, der udtaler, at der er meget garn med kunststoffer i og meget lidt portugisisk garn i forretningen.

Se også dette link:
http://www.flickr.com/photos/malisia/4372450009/in/photostream/

Tak til Lene fra webstrik, som fandt denne video på nettet, da hun ledte efter garnforretninger i Lissabon.

God Lørdadada!

Ann

13 kommentarer:

Gitte sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Gitte sagde ...

Kære Ann,
Nu må jeg få gjort noget ved min dårlige samvittighed. Desværre er din mailadresse forsvundet efter pc-nedbrud - men det er ikke nogen undskyldning for jeg ved jo hvor du er (på bloggen). Jeg er så glad for din inspiration til mit blomsterprojekt. Har en helt klar idé nu - engang når jeg kommer så langt ;-) Sort med røde blomster.

Benedicte sagde ...

Butikken minder mig om min barndoms manufakturhandlere. De førte 'alt': Garn, sengelinned, laksefarvet undertøj, bændler, sytråd, knapper, stoffer osv.
Det ligner garnslaraffenland - og så garneret med avantgarde teater ;-)

Ann sagde ...

Det lyder godt, Gitte. Jeg sender dig min mailadresse, så du har den ved hånden, hvis du skulle få brug for den en anden gang ;-)
Ditte: Ja, det har du da ret i. Det tænkte jeg ikke lige på. Og den der stige, der kører på skinner - den husker jeg også fra den slags forretninger, hvor en grå gammel dame vidste, at størrelse dittendatten i lige præcis facon nr 2 fandtes øverst på 5. hylde. Hahahaha!

Madam Munch sagde ...

Hold da op hvor fantastisk. Sikke muligheder der er i garn og performance. Det må jeg foreslå ude i Tind og min søn kunne vel koreografere en dans til et arrangement. Tænk hvis en garnforretning turde binde an med det... enten ville de bliv opfattet som bindegale eller fantastiske...... Jeg tror ikke at Tind er moden endnu.

Ann sagde ...

Ja, hold da op, Bodil!
Det ville være fantastisk med din søn. Bare han ikke smitter for meget af på tøjet og garnet ;-))Man kunne lave et arrangement med andre indslag også, hvis verden ikke er moden nok til ren performance endnu (det tror jeg nu, den er, hvis man gør det rigtigt).

Dorthe sagde ...

Skøn film - og sikkert også forretning. Er helt vild med garn"pindsvinet" i begyndelsen.
Og så videre til din farmor-jakke: Hvor er den bare vildt lækker! Og skøn sviredatter, der sådan laver lækre ting til dig. Og tror hun bare, hun kan slippe med designernavnet! ;-) Går ud fra at modellen er fra Vogue, men jeg har ledt højt og lavt uden held. Kan du ikke fedte lidt for hende og få et mønsternr. eller noget mere, der indkredser den lækre sag? Så lover jeg kun at flashe modellen, når du ikke er i nærheden, så du kan få beundringen alene ;-)

Ann sagde ...

Dorthe: Jeg sender lige stafetten videre til min sviredatter.....

Anonym sagde ...

Kære Dorte, Anns Farmor jakke er ganske rigtigt et mønster fra Vogue med nummer 1476 i størrelse 12.

Jeg har dog ændret i mønstret på jakken fordi jeg synes den var for voldsom til Ann. Anns jakke er derfor noget kortere end modellen på billede. Yderligere er Anns jakkke syet valket uld - den bløde udgave. Det giver den et strikket 'look' og god tyngde til at holde faldet. Et for kraftigt materiale vil få jakken til at stå om kroppen som et juletræ, og et for tyndt vil drukne modellen, så vælg et materiale der falder tungt men levende. Det giver det bedste resultat vil jeg tro.

Det er super sjov at sy - god fornøjelse.

Mette

Dorthe sagde ...

Tusind tak for fine informationer - både til Ann og især Mette! Jeg havde gættet mig til det valkede uld og jeg er helt enig - det falder rigtig flot. Nu vil jeg fortsætte jagten på mønsteret - glæder mig helt vildt!

Soili sagde ...

Hej Ann.Hittade dej via Marias garnhändelser,du var intresserad av rundkrokning.
Jag har en länk till en filmsnutt som visar hur man gör.Jag har lärt mej tekniken bara genom att titta på filmen.jag klara inte japanska :)med bilder säger allt.
http://www.youtube.com/watch?v=zQfp88HI2WY
Lycka till.

Lene L. sagde ...

Jeg besøgte forretningen, da jeg var i Lissabon for et par uger siden. Det var en stor skuffelse. Ud af de nok 20 hyldemeter, var der et lillebitte afsnit (2 m) med ren uld. Resten var acrylblandinger i mindre eller mest større andele. Den ene af de brugbare meter var forholdsvist blødt uld (ca. som new zealandsk lammeuld), den anden meter var garn, som højest ville egne sig til at strikke gulvtæpper af. Garnprisen kunne man så til gengæld ikke klage over. Den brugbare lammeuld kostede 25 EUR/kg, så den ledige plads i kufferne blev naturligvis udnyttet til fulde.

Ann sagde ...

Hold da op! Var det så galt?
Jeg havde godt læst, at det meste af det var acryl, men at det var så meget!
Hvis jeg kommer til Lissabon igen, er jeg da nok alligevel nødt til at se den......