tirsdag den 2. februar 2010

Jeg er afhængig.....

.......af min computer. Det er en uhyggelig narkotisk afhængighed. Jeg tænker ikke ret meget på det i det daglige, men hvis jeg ikke kan få mit stof - ikke kan komme "på", ikke kan se mine mails, ja, så er abstinenserne næsten uudholdelige.

Vitale dele af min computer gik ned igår aftes.

Mit mailprogram - ikke mindst - gik totalt ned........................findes ikke mere på min computer.......udslettet fra jordens overflade..............dødt
Intet - ingen mails gemt.
Måske har nogen skrevet til mig, men deres ord og tanker eksiterer ikke længere..............findes ikke................de har i realiteten slet ikke skrevet til mig.

Mine powerpoints til undervisning idag ville ikke tale med projektoren, så en dags forberedelser var spildt og konen måtte improvisere undervisningen på slap line.

Gudskelov har jeg lavet back-up af Outlook for 2-3 uger siden, så det går forhåbentligt, og alt, hvad der er vigtigt gemmer jeg eksternt i forvejen.
Om 2-3 uger er alting glemt igen, men lige nu har jeg mistet nutid, fortid og kontakten med verden udenfor min lille matrikel.

Efter jeg opgav at reparere problemet midlertidigt i håb om, at jeg kunne redde de sidste 2-3 ugers vigtige informationer, har Torben formatteret min harddisk og indlagt Windows 2007, og jeg har derefter lagt Office ind, men det lader vente på sig med Outlook, for jeg kan ikke konfigurere den. Den vil ikke æde de kodeord, jeg har liggende på skrift. De er muligvis forældede. Jeg har glemt det, for jeg har alle mine vitale oplysninger liggende digitalt, krypteret af microsoft og uden for min egen tilgængelighed.
Godt, at jeg har gemt det hele på min eksterne harddisk, men ærgerligt, at jeg ikke kan få fat i det, fordi systemerne ikke vil tale sammen eller måske mere sandsynligt, at jeg ikke er nørd nok til at vide, hvordan jeg skal få det frem, når det ikke vil frem på den autoriserede måde.

Jeg kender turen. Nu vil jeg de næste dage arbejde mindre og mindre optimistisk på at få min back-up importeret til min nye Outlook sandsynligvis endende op med, at jeg må glemme alt om fordums nemt tilgændelige informationer, og jeg må starte forfra.

Der er ingen fare for, at jeg skulle komme til at kede mig de næste dage.
Det var der nu heller ikke i forvejen, men nu ved jeg i hvert fald, hvad min tid er bundet op i.

Ggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

3 kommentarer:

Hygge-Strik sagde ...

Her bruges der også meget tid ved computeren. Hvordan skal vi ellers holdes os opdateret. Flot garn fra Rowan, en skam du ikke er så vild med det.

Anonym sagde ...

Har lige været "turen" igennem...havde heldigvis også, som du, gemt det meste på en extern harddisk (dog lidt heldigere, for jeg kunne godt komme i kontakt med denne )
Men for søren, hvor bruger man meget krudt på den computer :-)

Pia sagde ...

Se, DET problem (med Outlook, som jeg har kæmpet med i mange, mange år - hvorfor går systemer ALTID ned dagen FØR, man skulle tage den månedelige backup?) har jeg løst, da jeg skiftede PC for snart et år siden... Jeg skiftede Outlook ud med Gmail - og kalender (som kan modtage mails fra alle dine andre POP3-konti og modtage og sende invitationer til andre brugere med Outlook kalendere). Nu behøver jeg overhovedet ikke at tænke på backup - AF DEN DEL... måske jeg lige skulle tage backup af mine Dokumenter ;-) og se at få gjort noget ved også at få dem lagt "i skyen" ...
Kh Pia, som også har mistet alle mails en gang eller to i min Outlook-periode...