fredag den 30. april 2010

Den lille varme

Jeg har strikket mig en længe savnet sjælevarmer.
Jeg viser jer den i sit naturlige miljø – udenpå natkjolen ;-)

Jeg kunne ikke finde en passende opskrift, så det blev denne nemme selfmade type, som vist er set før.

Den fungerer fint. Den er nem at tage af og på, når kroppens mærkværdige forstyrrede temperaturregulering kræver, at den hurtigt kastes af eller på, og den sidder fint uden at falde ned over skuldrene, hvilket jeg frygtede lidt, fordi den er så løs og åben.
Den er også god sammenfoldet som stola over skuldrene.

FAKTABOKS Model:  Anns nemme sjælevarmer
Hvor kan man finde opskriften: Inde i Anns hoved
Garn:  Indiecita alpaca
Pinde:  Addi Turbo nr 3
Garnforbrug:  175 g
Størrelse:  bredde: 54 cm, længde: 125 cm
Fra lager:  Ja
Bemærkninger og ændringer:  Jeg prøvede forskellige måder og garner og har følt mig frem undervejs
Tilfredshed ud af 5 stjerner:  ***. Den fungerer fint, men er jo ikke det store håndværksmæssigt.

Kære ejendele

Min Jordana Paige strikketaske er et kært eje, der har tjent mig godt – ikke mindst på rejser.

Den har alle de rum, lommer og specialindretninger, en strikker kan drømme om.
Jeg er også meget glad for min pc. Min nye Acer er lidt større end min “gamle”, men den kan stadig være i min strikketaske

Det var lidt af et must, da jeg skulle beslutte, hvilken laptop, jeg skulle købe, da den gamle slukkede lyset.

Når jeg rejser er min computer og mit strikkehurlumhej noget af det vigtigste for mig at få med, men det er jo begge dele noget, der nemt fylder og tynger, så når computeren med lethed kan være i strikketasken, går det jo strygende.

MEN!

Der er faktisk situationer, hvor jeg skal ud af huset med min computer UDEN at hele strikketasken skal med. Derfor har jeg købt en frakke til min Acer

Indeni er der sådan en skumgummiplade, som vi også havde i vores hedengangne Fjälräv, så man kan sidde på en kold eller våd bænk eller bakke uden at blive syg af det. Coveret har også den fordel, at den kan bruges som underlag for computeren, når man har den i skødet, hvis den skulle blive for varm. Det gør min nye faktisk overhovedet ikke, men hvis……..

Nåh, ja. Så var der jo også et lille penalhus, som jeg jo måtte ha til regnemaskinen og blyanter osv
Bliver jeg så nu lykkeligere?
Ann

fredag den 23. april 2010

Spøgelseshistorier

Så kom jeg da så langt!

Nu mangler jeg bare…………..…det meste.
Montering!
Det generer mig på ingen måde, at der skal klippes. Det har jeg gjort en del gange før, og da jeg tidligere syede enormt meget, føler jeg mig hjemme med saks, nåle og siksak.
Halsen skal klippes til, Der skal klippes op fortil, sættes lynlås i og så skal alle kanter smukkeseres.
Men så snart det handler om, at symaskinen skal hentes frem og sættes i sving, så er jeg altså temmelig træg i betrækket.
Men skidt med det. Vi går jo mod sommer, så det er vel ikke tykke uldjakker, Birk har mest brug for lige nu.
Nå, vi ses om et par måneder, når jeg er færdig ;-)
Ann

onsdag den 21. april 2010

I pose og sæk

I et forsøg på at holde styr på de forskellige filer, jeg skal bruge i forskellige sammenhænge, har jeg flere forskellige usb-stik - hver med sit tema. Undervisning, fotos, håndarbejde, vigtige nøgler, vigtige programmer.

Jeg har længe haft problemer med at finde det usb-stik, jeg havde brug for. De lå og flød rundt i min taske eller rundt omkring i huset.
Jeg har også været lidt bekymret for al den roden rundt i tasken gør ved de data, der ligger på dem.
Min lille bitte mobiltelefon har heller ikke godt af, at rode rundt i min taske heller, så nu har jeg kreeret boliger til henholdsvis mine usb-stik og til min mobiltelefon. Posen har jeg strikket dobbelt. Den indvendige pose er orange. Det giver lidt mere hold på bomulden. Knappen fandt jeg i min knappekurv. Gu ve, hvad den har været brugt til før? Det ligner en knap fra sådan en Coco Chanel dragt-agtig sag.


Poserne tjener tre formål: 1. At få orden på og beskyttelse af telefon og usb-stik. 2. At få brugt en smule af bomuldslageret – i dette tilfælde Løve merceriseret. 3. At strikke noget andet, end det jeg ellers er igang med…………
Strikkegejsten er ikke den største for tiden med det resultat, at jeg paradoksalt nok starter nye projekter hele tiden.
På pindene i øjeblikket er: Birks spøgelsessweater, sjælevarmer, Tina shawl, sokker til Kari, baktus med mere.
For slet ikke at tale om alle de projekter, der endnu ikke er kommet på pindene, men dog er i hus…….
*
I øvrigt fik jeg endelig en ny pc. En lille 12” MSI, men musen var umulig og kunne ikke justeres, så efter at jeg havde lagt alle mine programmer, filer, indstillinger ind og IGEN havde måttet gå alle mine feeds igennem for at genabonnere på dem, måtte jeg sende computeren tilbage igen.
Nu har jeg så købt en 13,3” ACER.

Nøj, hvor er jeg glad for den!
Den vejer ingenting – og jeg mener INGENTING!
Tastaturet er superlækkert.
Batteriet virker i mange, mange timer. De siger 8-9 timer, men det afhænger jo lidt af, hvordan man bruger den. Jeg har brug for, at lyset yder 100%, når jeg arbejder, så for mit vedkommende er der nok batteri til ca 5-6 timer, men hold op! Det er store sager for mig.
Den bliver aldrig varm. Jeg behøver slet ikke sidde med det specialunderlag, jeg ellers har brugt, når jeg har computeren i skødet, for den bliver slet ikke varm.
Kvinder i overgansalderen kan roligt en laptop med det nye energirigtige low power computere. Der er ingen fare for hedeture her!
Computeren sammen med windows7 betyder, at den starter op på 3-4 sekunder.
Kan man forstå, at jeg er glad for den?
Men jeg har jo også ventet længe på at få et ordentligt arbejdsredskab.
Og så har jeg gjort alvor af, at få back-up på nettet. Vi har 3-4 eksterne harddiske her i huset, vores egen server, og en hel masse store usb-stik, men den menneskelige faktor sørger ustandselig for, at der kommer rod i det og der alligevel mangler vigtige filer, når der skal gendannes. Nu har jeg taget konsekvensen af al den ærgrelse over, at filer er forsvundet, så nu abonnerer jeg (39 kr/måned) på daglig automatisk back-up af min computer. Der er intet loft over mængden og jeg skal ikke længere tænke på at huske at lave back-up, have en masse bøvl med at skulle svare på en hulens masse spørgsmål om sammenfletning af mapper – endsige få et ustyrligt rod i mine mapper, fordi det endnu ikke er lykkedes mig at få en ordentlig automatisk back-up, der kun tager sig af nye eller ændrede filer, men det gør min back-up på nettet!
Der findes sågar gratis online back-up. Der er så et loft over mængden – f.eks. 2 Gb, men har man ikke så meget, er det en god løsning.
Mon jeg så bliver pc-lykkelig?
Time will show
Ann

fredag den 9. april 2010

Lidt strik bli’r det da også til….

 

Jeg er blevet færdig med det grønne tørklæde.

 

  Det er strikket af Indiecita alpaca, som jeg havde indkøbt til et andet formål, som alligevel ikke skulle realiseres. Det var det med at Julius ikke kan tåle uld mere.

 

 

 

Det har ligesom Lisas tørklæde mønsteret A Storck’s Nest. På dette og Lisas tørklæde er det strikket med 3/6 pinde/rækker pr mønster. Derfor kalder jeg det A Storck’s Nest 3-mønster.

Jeg har strikket det ekstra bredt, så det også kan bruges som stola. Der er ikke noget “Early Spring” over det, for det er strikket i alpaca. Der er stadig 50 gr tilbage af det grønne garn, men jeg blev lidt træt af det nooooget ensformige mønster. Det har dog den fordel, at det kan strikkes til TV, barnepasning, hyggesnak osv. Det er da også langt nok nu, og jeg ved egentlig ikke rigtigt, om det kommer i brug. Det var bare for at få det garn brugt og prøvet det mønster af.

Jeg har udspændt det på gulvtæppet ligesom jeg gjorde med Kalenderhalsduken. Det fungerer fint………………hvis gulvtæppet altså er støvsuget ;-)

Engang vil jeg finde egnede stive wirer, så jeg kan spænde lige kanter lige ud. Der er folk, der bruger wirer til andet end lige kanter, men det synes jeg ikke er livsnødvendigt for mig – endnu. Jeg har ikke set nogen steder, der sælger egnede wirer specielt til udspænding af lace i DK, så jeg må en tur rundt i byggemarkedsland. Skulle der være en læser, der ved, hvor man kan finde sådan noget wire i DK, vil jeg da meget gerne høre om det.

Faktaboks:
Mønster:
A Storck’s Nest Scarf, Knitting Traditions, Interweave
Garn: Indiecita Alpaca Fleece
Pinde: KnitPro 3½
Garnforbrug: 190 gr
Størrelse: Før udspænding: 160 x 40 cm
                Efter udspænding: 180 x 55 cm
Ændringer: Dobbelt antal masker, 4 kantriller til start og slut i stedet for tre. Der var fejl i diagrammet med hensyn til kantmaskerne, så jeg valgte retmasker som kantmasker. Det er udmærket. På det lille tørklæde til Lisa har jeg dog valgt at starte alle pinde med 1 løs maske vrang af, som det nok egentlig var meningen med mønstret.

Jeg er færdig med bullen på Spøgelsessweateren til Birk. Jeg har valgt at strikke den helt op som et rør uden at strikke halsudskæring. Den vil jeg klippe, når jeg alligevel skal klippe op fortil og til ærmerne.
Den bliver vist passende i størrelsen. Birk har været her i påsken, så jeg har målt den på ham, og det ser fint ud, så nu er jeg igang med ærmerne. Jeg strikker begge ærmer på een gang med Magic Loop.

Det er selvfølgelig lidt besværligt med 4 nøgler garn, men jeg er ved at finde ind i rytmen med at holde dem 2 og 2 adskilt og holde trådene adskilt undervejs.

Så er jeg gået igang med The Tina Shawl

tina_shawl

Jeg så en pige med et flot koksgråt sjal på til Store Strikkesøndag i Århus i januar og spurgte hende, hvor hun havde det fra. Hun fortalte mig, at det var halvdelen af The Tina shawl, og hun sporede mig ind på det website i Canada, hvor opskriften kan købes. Det kan ikke downloades, fordi hende, der har skrevet opskriften, er meget pertentlig og vil være sikker på, at billeder, opskrift og diagrammer er i en god kvalitet. Og det er de, skal jeg hilse og sige! Der er 7 A4-sider!

Det er indtil videre et dejligt strikketøj. Tilpas udfordring uden at være alt for krævende. Lige nu har jeg over 500 masker og 24 maskemarkører. Tak til Vivi for de nye maskemarkører. De kommer virkelig til deres ret nu. Jeg strikker med de nye Addi Lace rundpinde. Daaajligt!

Jeg ville nok egentlig have strikket det i en anden farve, men da jeg ligger inde med en del secondhand DUO og Bente Rønberg garn i samme farve, bestemte jeg mig for at bruge det til det sjal.

Jeg vil strikke det i den fulde størrelse – altså firkantet. Den inderste firkant………………………..viste sig sjovt nok at være nøjagtigt det samme storkeredemønster, som jeg lige har strikket to tørklæder i – og som jeg egentlig var blevet lidt træt af! Dette her er dog på 4/8 rækker/pinde, og jeg kalder det derfor A Storck’s Nest 4-mønster. Fantasifuldt ik’!?

Jeg har stadig en del Indiecita alpaca, jeg skal ha’ brugt, så jeg eksperimenterer lidt med en overenkel sjælevarmer.

Den skal bruges som sengevarmer, når jeg sidder i sengen med computeren for åbne vinduer.
Man kan vist som sædvanligt ikke se, at den har en smuk lys lyngfarve.
Jeg må altså finde tid til at blive fortrolig med mit fotoredigeringsprogram…….

Er du med endnu? Det må jeg nok sige. Det er tappert!

Har du så lagt mærke til, at billederne på dette indlæg er forskelligt placerede og med kanter og hældninger? Jeg håber ikke, I bliver søsyge af at se på dem. Det er fordi, jeg afprøver blogskriveren Windows Live Writer, som kan downloades gratis fra nettet. Det er Vivi, der har fortalt mig om det. Hun bruger det på sin skjønne blog. Jeg vil lege med de forskellige effekter hen ad vejen.

Dette indlæg begyndte jeg på for 8-10 dage siden, men det forsvandt med nedbruddet af min MSI. Det gemmes på computeren, ikke - som blogspots – på nettet. Det er absolut en ulempe.

Ann

torsdag den 8. april 2010

Nej, lad mig så få den dybe tallerken!

Halooooooo!!??

Er I derude endnu?

På min besøgstæller (som kun tæller såkaldt unikke besøg) kan jeg se, at nogen af jer har været på besøg, selvom jeg har været væk. Hvor dejligt. Tak for det! 
Måske er det trofaste venner eller læsere, der vil se, om jeg er i live.
En endnu dejligere tanke.

Ja, jeg er i live, men måske ikke så meget længere, for mit blodtryk må være tårnhøjt, og det har det været i et par uger, for jeg har computerproblemer så det batter.

Hvem opfandt den forbandede computer? 
Hvad var der egentlig galt med den dybe tallerken?
Mer’ vil ha’ mer’.

Min dejlige lille søde HP Pavillion Entertainment, som jeg overtog fra Nicolai, fik kommunikationsproblemer. HP Pavillion
Den kunne ikke finde harddisken, så jeg måtte skifte over til min “gamle” “almindelige” laptop MSI’er,
som var blevet repareret efter et tidligere nedbrud.
Så skulle det hele jo genskabes fra back-up på vores lille hjemmeserver, men da den ikke laver back-up automatisk, manglede jeg flere dages filer. Det kan jo hurtigt løbe op, hvis det har været produktive dage, og det havde det. Det var jo bare ærgerligt…………………………….

Desværre røg jeg af alle mine blog feeds. Jeg ved ikke hvorfor, for jeg havde eksporteret og importeret, som jeg skulle, men de fungerer ikke. Jeg syntes nok, at der var rigeligt stille på bloggene her i påsken lige indtil jeg opdagede, at det var mig, der bare ikke modtog de nye indlæg.
Det blev en OMMER!

Da jeg møjsommeligt havde brugt tiiiimer på at få alt op at køre igen, som det skulle, og jeg havde skrevet et laaaangt indlæg til bloggen i et nyt blogprogram…………….ja, så væltede min hund computeren på gulvet, så netkabelstikket knækkede to steder – blandt andet inden i computeren. Men før vi fandt ud af, at det – også – var knækket indeni computeren, havde vi brugt dagevis og mange penge på at forsøge at skaffe et nyt kabel 3 gange, for de virkede jo ikke.

Måske er jeg uheldig eller også er jeg simpelthen for hård ved mine computere, for jeg har sjældent en computer mere end 1 til 2 år, før jeg må investere i en ny.

Hvad jeg ikke bruger af tid og helbred – for ikke at tale om min mands tid og helbred – på at skaffe nye reservedele, som siden viser sig ikke at kunne bruges og må tilbagesendes/-leveres, derefter helt nyt udstyr, løbende prøve at reparere, FINDE og genskabe de data, der lader sig finde – jamen, det kan ikke opregnes.

Hvor er jeg bare træt af al den tid, der går i perioder med at foretage sig idiotiske gentagelser af forne oprettede ditten og datten programmer, konfigureringer, mapper og filer, blot fordi et eller andet omkring computeren ikke har virket.
Og hver gang går der jo en del tabt i processen.

Vi har fået sådan en lille boks, som kan læse rå harddiske, så nu sidder jeg så med en IBM , jeg har lånt af min mand, mens jeg dels venter på min nye 12” MSI, dels prøver at stykke mapper og filer fra tre harddiske og en back-up-server sammen til noget, der engang gerne skulle blive til en helhed.

Jeg har besluttet at købe mig til automatisk daglig back-up på nettet. Jeg er blevet for gammel til at bruge så uanede mængder af tid – og irritation - på det pjat.

Og til sidst til noget virkelig positivt: Jeg fik Windows 7 installeret for et par måneder siden. Næhh, hvor er jeg glad for det. Nu fungerer computeren få sekunder efter, at jeg har trykket på tænd-knappen og i det hele taget går alting hurtigere og mere fleksibelt. De har også hugget et par af de gode ting ved Mac’en, som jeg er rigtig glad for, så når bare hardware’n fungerer, så¨kører det i smør.

Strik??
Sagde du strik??
Nåh, ja, det er jo egentlig det, jeg er her for.
Jamen det må jeg vist lige vende tilbage med i morgen……..
Ann